בגדי הים של השחיינות באולימפיידת פריז 2024 הם אחרים לחלוטין, נראה לכם שהם קטנים מדי דחוסים מדי על הגוף של הספורטאיות? אז ממש לא, זה מכוון להיות ככה.
הם עשויים מחומרים מתקדמים שנועדו לשפר ביצועים, נוכל לראות שהם דחוסים באזור מסויים כגון החזה ובאזורים אחרים כמעט שקופים, דקים וקלים. החומר ממנו עשויים בגדי הים, בגדי הים אוברול או חליפות שחייה.
בתמונה פדריקה פלגריני.
בגד ים מאושר ע״י Fina
הללו עשויים מחומרים מורכבים כגון: פוליאמיד, אלסטן וסיבי פחמן, סיבי פחמן ראויים לציון במיוחד מכיוון שהם מספקים דחיסה ותמיכה משופרים, חוזק, גמישות, חומר זה מסייע ב"נעילת" שרירים, הפחתת עייפות ושיפור ביצועים על ידי שמירה על תנוחת הגוף וייעול במהלך השחייה והבטחת נוחות לאורך זמן במהלך התחרות.
בגדי הים הללו משפרים ביצועים, ציפה ויתרונות הידרודינמיים.
שיטת היצור שלהם שונה מיצור בגדי ים לא תחרותיים, חיתוך בלייזר: טכניקה זו משמשת לעתים קרובות כדי ליצור קצוות מדויקים ולמזער את ההתקלפות, להפחית עוד יותר את הגרר ולשפר את עמידות החליפה.
השילוב של החומרים והטכניקות הללו מביא לבגדי ים שמתאימים כמו עור שני ומייעלים את הביצועים על ידי הפחתת גרר ושיפור תנועת השחיין.
הם לא נתפרים ע״י מכונת תפירה הם עשויים בשיטה מתקדמת ביותר ע״י תפרים הנוצרים בהדבקה או איחוי של הבד בחום כדי לחבר את התפרים, מה שמבטל את הצורך בתפירה מסורתית, מה שיוצר משטח חלק ורציף.
כל בגד הים הם ללא בטנות כלל ועמידים לכלור, העיצוב הקל של בגד הים (החליפה) עוזר לשחיינים להרגיש חסרי מעצורים.
בכל בגד ים ניתן לראות מאחור לוגו של FINA
הלוגו של FINA על בגדי הים מציין שבגד הים אושר על ידי World Aquatics (לשעבר FINA) לשימוש בתחרויות, כולל המשחקים האולימפיים ואירועים בינלאומיים אחרים. אישור זה מבטיח שבגד הים עומד בקריטריונים ספציפיים של עיצוב, חומר ובנייה שנקבעו על ידי World Aquatics כדי לשמור על משחק הוגן בשחייה תחרותית.
בגדי הים המאושרים חייבים לעמוד בהנחיות קשוחות כגון אורך מעל הברך עבור גברים ונשים כאחד, ואי-כיסוי הצוואר או מעבר לכתפיים עבור נשים. החומרים המשמשים חייבים להיות בדי טקסטיל, ולבגדי הים אסור שיהיו רוכסנים או כל מערכות הידוק אחרות.
קצת היסטוריה על החליפות
באולימפיאדת בייג'ינג 2008, הוצגו בגדי ים ארוכים בגדי הים הללו חוללו מהפכה בשחייה תחרותית, והובילו לשבירת שיאי עולם רבים. יש לציין כי בגדי הים הללו, נוצרו באמצעות פוליאוריטן וחומרים בלתי חדירים אחרים, המציעים יתרונות ציפה ודחיסה משמעותיים.
המחלוקות הנובעת מכך והשפעתן על הביצועים הובילו לאיסור בסופו של דבר. בשנת 2009, FINA (כיום World Aquatics) החליטה לאסור שימוש בחומרים שאינם טקסטיל בבגדי ים והטילה הגבלות על אורך החליפה. החל מה-1 בינואר 2010, תקנות חדשות חייבו כי בגדי ים חייבים להיות עשויים מחומרי טקסטיל חדירים. לגברים, אסור להעלות מעל הטבור או מתחת לברכיים, ולנשים, אסור לכסות את הצוואר, לעבור את הכתפיים, או לרדת מתחת לברכיים.
כללים אלו נועדו להבטיח הוגנות בתחרות ולמקד מחדש את תשומת הלב ביכולות של ספורטאים ולא ביתרונות הטכנולוגיים שמספקות החליפות.
כל בגדי הים, הכוללים בגד ים ספורטיבי לנשים באולימפיידת פריז ניתנים לרכישה, המחירים נעים מ 1200-1800ש״ח
Comments